Ο ΠΑ.ΣΥ.ΒΕΤ.Α ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙΜΑ ΤΑ 72 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ “ΜΟΙΡΩΝ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ”

Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βετεράνων Πολεμικής Αεροπορίας γιόρτασε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων την 72η επέτειο της επιστροφής στην Ελλάδα των 3 Μοιρών της Πολεμικής μας Αεροπορίας (335, 336 Μ.Δ. και 13ης Μ.Ε/Β) το 1944.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΒΕΤΑ Υπτχος (Ι) εα Δημήτριος Λαζάρου μετά τον χαιρετισμό που απηύθηνε στους καλεσμένους, αναφέρθηκε λιτά και περιεκτικά στο ιστορικό της ημέρας εξάροντας την συμβολή των 3 ιστορικών Μοιρών στον Αγώνα κατά των Δυνάμεων του Άξονα, μακρυά από την Πατρίδα καθώς και το μακρύ ταξείδι του γυρισμού στην Ελεύθερη Ελλάδα τον Νοέμβριο του 1944. Σε αυτή την ημερομηνία στηρίζεται και η σπίθα της αναγέννησης του Όπλου μετά τον όλεθρο του 2ου ΠΠ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΒΕΤΑ Υπτχος (Ι) εα Δημήτριος Λαζάρου κάλεσε ακολούθως τους παρόντες Διοικητές των Μοιρών όπου στον Διοικητή της 335Μ Ασμχο (Ι) Σπυρίδωνα Αθανασόπουλο την αναμνηστική Πλακέττα του Συνδέσμου επέδωσε ο Βετεράνος Διοικητής της Απτχος (Ι) εα Γεώργιος Πλειώνης, Ιδρυτικό Μέλος και Επίτιμος Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΥ.ΒΕΤ.Α, στην συνέχεια ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΒΕΤΑ επέδωσε στον Διοικητή της 336Μ Ασμχο (Ι) Βάϊο Ψαρρή την αντίστοιχη αναμνηστική Πλακέτα ενώ, ο εκπρόσωπος του ΑΓΕΑ Υπτχος (ΕΑ) Κωνσταντίνος Φουσταλιεράκης επέδωσε την Πλακέτα στον Διοικητή της 355Μ, διάδοχης της 13 ΜΕΒ, Ασμχο (Ι) Στέφανο Στασινόπουλο.

Οι Διοικητές των Μοιρών ανταπέδωσαν με δικά τους αναμνηστικά και με σεμνότητα ευχαρίστησαν τον ΠΑΣΥΒΕΤΑ που οργάνωσε αυτή την εκδήλωση και έδωσε την ευκαιρία ώστε να συναντηθεί η Ιστορία με το Παρόν, εκφράζοντας παράλληλα την ιδιαίτερη χαρά που αισθάνονται να είναι κοντά στους σεβαστούς Βετεράνους προκατόχους τους των οποίων θα προσπαθήσουν να είναι αντάξιοι συνεχιστές της προσφοράς τους.

Την γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπτχος (ΕΑ) Κων/νος Φουσταλιεράκης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΑ, ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (ΕΑΑΑ) Απτχος (Ι) εα Σπυρίδων Καββούρης, ο Πρόεδρος του ΟΣΜΑ Απτχος (Ι) εα Γεώργιος Γερούλης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΙΠΑ κα. Μ. Παπασταύρου. ο αντιπρόεδρος της ΑΑΚΕ Απτχος (Ι) εα Ηρακλής Ναούμ, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου μας Απτχος (Ι) εα Γεώργιος Πλειώνης καθώς και οι προαναφερόμενοι Διοικητές των τριών Ιστορικών Μοιρών.

Η ορχήστρα της Πολεμικής Αεροπορίας με το διαλεχτό ηχητικό και φωνητικό της πρόγραμμα κράτησε το μότο αυτής της εκδήλωσης όπου η ζωντανή παρουσία των Στελεχών της Π.Α., οι συζητήσεις και η ανταλλαγή αναμνήσεων σε συνδυασμό με το πολύ γευστικό φαγητό και το ωραίο κρασί, δημιούργησαν μιά ζεστή και γιορταστική ατμόσφαιρα. Τον χορό έσυρε πρώτος ο Βετεράνος Σμχος Νικ. Φίλης (94 ετών!) μαζί με άλλα μέλη του Συνδέσμου.

Ευχόμαστε στους Βετεράνους μας, τα Μέλη και τους Φϊλους του ΠΑ.ΣΥ.ΒΕΤ.Α μακροημέρευση και στα Στελέχη της Π.Α υγεία, δύναμη και επιτυχίες στο επίπονο και δύσκολο έργο τους στις δύσκολες γιά την Πατρίδα μας στιγμές, ανανεώνουμε δε την υπόσχεσή μας γιά τον εορτασμό των “Μοιρών της Ερήμου”, την ΛΑΕΔ 2017!

Εκ της Γραμματείας

Αθήνα, Νοέμβριος 2016