Οι Βετράνοι του ΠΑ.ΣΥ.ΒΕΤ.Α στο Α/Απ Aκτίου και στην 4η Μ.ΣΕΠ.

Επίσκεψη των Βετεράνων της ΠΑ στο Α/Απ. Ακτίου και στην 4η Μ.ΣΕΠ.

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017, ομάδα από 45 Μέλη και Φίλους του ΠΑ.ΣΥ.ΒΕΤ.Α, ταξίδεψαν με πούλμαν  μέχρι την όμορφη Βόνιτσα όπου και κατέλυσαν στο ΚΕΔΑ Πρεβέζης με σκοπό την περιήγηση σε κάποια από τα σημαντικά Μνημεία της περιοχής και την επίσκεψη στις Μονάδες του Α/Απ. Ακτίου και της 4ης Μ.ΣΕΠ. Οι Αξιωματικοί και τα Στελέχη της Διασποράς, επεφύλαξαν θερμή υποδοχή και φρόντισαν διεξοδικά σε όλη την διάρκεια της 3ήμερης παραμονής τους, γιά την άνετη και πλήρη κατά το δυνατόν διαμονή των Βετράνων.

Την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, οι Βετεράνοι του ΠΑΣΥΒΕΤΑ επισκέφθηκαν το Α/Απ. Ακτίου. Στο αεροδρόμιο του Ακτίου οι Βετεράνοι μας έτυχαν εγκάρδιας υποδοχής από τον Διοικητή Σμχο (Ι) Σπυρίδωνα Τσαντό και τα Στελέχη της Μονάδος και ενημερώθηκαν για την ιστορία και τους σκοπούς του Α/Απ. Ακτίου. Η ανταλλαγή αναμνηστικών μεταξύ των Προέδρου του Συνδέσμου Υπτχου(Ι) εα Δημητρίου Λαζάρου και Διοικητού Σμχου(Ι) Σπυρίδωνα Τσαντού επισφράγισε την πολύτιμη επίσκεψη των Βετετάνων σε αυτή την Μονάδα.

Στη συνέχεια και επειδή η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης δεν θα ήταν δυνατή λόγω και του “αχανούς” των ευρημάτων, το πούλμαν του Συνδέσμου αναχώρησε για την Πρέβεζα όπου παρέλαβε τον Σμχο εα Αθ. Κεραμιδόγλου, Πρόεδρο του εκεί παραρτήματος της ΕΑΑΑ, ο οποίος είχε ήδη οργανώσει την επίσκεψή μας στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης. Θεωρείται δόκιμο να εξηγηθεί ότι η οργάνωση των εκθεμάτων ακολουθεί πολυεπίπεδα την πορεία του φυσικού χώρου μέσα στον χρόνο , δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον επισκέπτη να έχει μιάν εικονική μεν αλλά, ολοκληρωμένη εικόνα του φυσικού χώρου έστω και αν δεν τον έχει επισκεφθεί. Η αρχαιολόγος Κα Πολυξένη Μπάρκα, ξενάγησε με ενάργεια και πλούσιο λεκτικό τους Βετεράνους στα θαυμάσια εκθέματα του Ρωμαίο-Βυζαντινού σπουδαίου αυτού Μουσείου και έλυσε πρόθυμα τις όποιες απορίες που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της ξενάγησης. Μετά το πέρας της ξενάγησης, οι Βετεράνοι ευχαρίστησαν θερμά τόσο την Αρχαιολόγο Κα Μπάρκα γιά την ξενάγησή της όσο και τον Σμχο εα Αθ. Κεραμιδόγου γιά την όλη οργάνωση.

Ακολούθως οι εκδρομείς, με έντονη την εικόνα των εκθεμάτων και τις περιγρφές τους στον νου, αφού επισκέφτηκαν τις πηγές αλλά και τις εκβολές του ποταμού Αχέροντα όπου και γευμάτισαν,  επέστρεψαν στην ΕΑΑΑ Πρεβέζης όπου έτυχαν θερμής υποδοχής και φιλοξενίας από τους Συναδέλφους-Μέλη του Παρατήματος. Η επίσκεψη στο Παράρτημα Πρεβέζης έληξε με τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΥ.ΒΕΤ.Α Υπτχο(Ι) εα Δημ. Λαζάρου και τον Πρόεδρο του Παραρτήματος Σμχο εα Αθ. Κεραμιδόγλου, να ανταλλάσσουν αναμνηστικά μέσα από θερμούς χαιρετισμούς. Η επιστροφή στη Διασπορά ήταν μιά ευκαιρία γιά ανάπαυση ώστε, να είναι ακμαία η Ομάδα γιά την εξόρμηση της επόμενης ημέρας.

Την επομένη το πρωί τα μέλη του Συνδέσμου επισκέφτηκαν στην Λευκάδα την 4η Μ. ΣΕΠ. Ήδη ο Δ/τής της Μονάδος είχε φροντίσει να μας οδηγήσει ασφαλώς στην έδρα της Μονάδας, μέσα από μιά διαδρομή εκπληκτική σε ομορφιά και θέα. Το ρητό του Εμβλήματος της Μονάδος, “και την Πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω”, εντυπωσίασε και συγκίνησε βαθειά τους Βετεράνους, οι οποίοι έτυχαν θερμότατης υποδοχής από όλα τα στελέχη της Μονάδος και αφού ενημερώθηκαν για τις σύγχρονες εγκαταστήσεις, επισκέφτηκαν το συγκρότημα θαυμάζοντας παράλληλα την εντυπωσιακή θέα από το ύψος του βουνού. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Υπτχος (Ι) εα Δημήτριος Λαζάρου και ο Διοικητής της Μονάδς Επγος (ΕΑ) Ηρακλής Καλογερόπουλος αντάλλαξαν αναμνηστικά της επίσκεψης του ΠΑ.ΣΥ.ΒΕΤ.Α.  Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Συνδέσμου ευχαρίστησαν θερμά τον Διοικητή της Μονάδος, τον Υποδιοικητή Σγο (ΤΜΡ) Φ. Καρακασίδη και τους επιτελείς για την οργάνωση της θερμής και εγκάρδιας υποδοχής που επιφυλάχτηκε στα Μέλη μας.

Με μία μικρή διακοπή γιά γεύμα στην όμορφη Αμφιλοχία, επιστρέψαμε ασφαλώς στην Αθήνα, γεμάτοι από όμορφες εντυπώσεις και έκδηλη την προσμονή γιά τις επόμενες εξορμήσεις του Συνδέσμου.. Την όλη οργάνωση αυτής της επιτυχούς όσο και πλούσιας από επάλληλες εικόνες εκδρομής, η οποία έδωσε παράλληλα την ευκαιρία στα Μέλη και Φίλους του ΠΑ.ΣΥ.ΒΕΤ.Α να συσφίξουν και να καλλιεργήσουν περαιτέρω τις σχέσεις τους, επιμελήθηκε με μεγάλη φροντίδα και καθ’ όλη την διάρκειά της, ο Ειδικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ασμχος εα Κ. Ρώτας τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά καθώς και όλους όσους συνέβαλαν με κάθε τρόπο στην επιτυχή έκβαση αυτής της εξόρμησης..

Εκ της Γραμματείας.

Επισυνάπτονται ενδεικτικές φωτογραφίες ανά εκδήλωση. Η σειρά τους ακολουθεί την χρονική πορεία των επισκέψεων.