Ιστορία του Τεχνικού Σώματος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας

Ιστορία-του-Τεχνικού-Σώματος-της-ΠΑ-1

Το 2016 που πέρασε μας χάρισε ένα σημαντικό έργο ο Επισμηναγός ε.α. Παντελεήμων Χ. Χειμαριός.  Δημιούργημα μόχθου αλλά και απίστευτης αγάπης στους Ανθρώπους που υπηρέτησαν, με γνώμονα το καθήκον και το ήθος, το Τεχνικό Σώμα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Σωστό “τρωκτικό” ροκάνισε σκονισμένες σελίδες αρχείων, “θαμμένα μυστικά” αλλά και ζωντανές μαρτυρίες γιά να κτίσει τον Πρώτο τόμο του έργου του και να αποθηκεύσει το πολύτιμο υλικό γιά την συνέχειά του, τον Δεύτερο τόμο. Ευγνώμων γιά την αμέριστη συμπαράσταση όλων όσων εμπλέκονται ιστοριογραφικά αλλά και αρχειακά στις Υπηρεσίες των Γενικών Επιτελίων καθώς και στα Μουσείο Πολεμικής Αεροπορίας και ΜΙΣΠΑ, Συναδέλφων του αλλά και Ιδιωτών που προσέτρεξαν αγόγγυστα στην παροχή υλικού, συνδρομής αλλά και συμβουλών.

Το Έργο του είναι μιά σημαντική συνεισφορά στο από κάθε άποψη και μέχρι σήμερα “φτωχό” κατάστιχο της Ιστορικής Βιβλιογραφίας που αφορά κυρίως το Αεροπορικό Όπλο στην Ελλάδα.

Προτροπή ανάγνωσης γιά τους λάτρεις του χώρου, πολύτιμη πηγή γιά τους ερευνητές αλλά και γνώση ιστορική άμα και ουσιαστική γιά τους εν ενεργεία Συναδέλφους του,  Ευχή δε γιά τον ίδιο, η ολοκλήρωση  και του Δεύτερου Τόμου του, γιά να υπάρχει μιά όλοκληρωμένη εικόνα του πίσω από την “πίστα” χώρου.

Ν. Λ. Τζάντας

Αθήνα, Μάρτιος 2017