Η ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΤΩΝ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (ΠΑΣΥΒΕΤΑ)

Σύμφωνα με το καταστατικό του ΠΑ.ΣΥ.ΒΕΤ.Α, ο Σύνδεσμος διοργανώνει κάθε Νοέμβριο πανηγυρική συνεστίαση σε ανάμνηση της επιστροφής στην απελευθερωθείσα από τους Γερμανούς Πατρίδα μας, των πολεμικών Μονάδων της Αεροπορίας, 335 ΜΔ/Β, 336 ΜΔ/Β και της 13ης ΜΕΒ από την Μέση Ανατολή, που έγινε στις 14 Νοεμβρίου του 1944.

Έτσι και φέτος, οι Βετεράνοι μας συναντήθηκαν στην αίθουσα Τερψιχόρη της ΛΑΕΔ την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Αρχηγού του ΓΕΑ Υπτχος (Ι) Θεόδωρος Λίγκρης, Διευθυντής Α΄ Κλάδου του ΓΕΑ, ο τέως Υπουργός και γιός Βετεράνου της Π.Α. Πέτρος Δούκας, ο Πρόεδρος της ΕΑΑΑ Απτχος (Ι) εα Σπυρίδων Καββούρης, ο Πρόεδρος του ΣΑΣ Σμχος (ΤΤΗ) εα Δημήτριος Φαλτάιτς, η Πρόεδρος του ΠΑ.Σ.ΟΙ.Π.Α Κα. Μιράντα Παπασταύρου, ο Πρόεδρος του ΟΣΜΑΑ Απτχος (Ι) εα Γεώργιος Γερούλης, ο επίτιμος Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΥ.ΒΕΤ.Α Βετεράνος του Β΄ΠΠ και της Κορέας, Απτχος (Ι) εα Γεώργιος Πλειώνης, ο επίτιμος ΔΑΥ Απτχος (Ι) εα Κωνσταντίνος Ιατρίδης, ο τέως πρόεδρος της Επιτροπής Διερευνήσεως Αεροπορικών Ατυχημάτων Ασμχος (Ι) εα Ακριβός Τσολάκης, πολλά μέλη και φίλοι των Βετεράνων της Π.Α, και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑ.ΣΥ.ΒΕΤ.Α.

Ειδικά στην φετινή μας εκδήλωση, ο Σύνδεσμος αποφάσισε να τιμήσει τους Βετεράνους της Π.Α. που τα έτη 1960-61 υπό την σημαία του Ο.Η.Ε., βοήθησαν στην περισυλλογή και τον επαναπατρισμό των Ελλήνων και άλλων Ευρωπαίων κατοίκων του Κονγκό από την σφαδαζόμενη από τον αιματηρό εμφύλιο στην μακρινή αυτή Αφρικανική χώρα, αλλά και την σημαντική συμβολή τους υποστηρίζοντας αποφασιστικά το έργο βοηθείας του ΟΗΕ στους δοκιμαζόμενους πληθυσμούς, πετώντας πάνω από αχανείς εκτάσεις που διαδέχονταν την έρημο, τις αφρικανικές στέπες και την αδιαπέραστη ζούγκλα, με ποτάμια γεμάτα κροκόδειλους και εξαντλητικές συνθήκες αφόρητης ζέστης και υψηλής υγρασίας οι οποίες δοκίμαζαν τα ακραία όρια ανθρώπινης αντοχής, με υποτυπώδη βοηθήματα ναυσιπλοΐας και πρόχειρα αεροδρόμια προσέγγισης.

Ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΥ.ΒΕΤ.Α Υπτχος (Ι) εα Δημήτριος Λαζάρου, αναφέρθηκε εν συντομία στο ιστορικό της αποστολής και με τον εκπρόσωπο του ΑΓΕΑ Υπτχο (Ι) Θεόδωρο Λίγκρη, τίμησαν τους λίγους Βετεράνους των αποστολών του Κονγκό που ήταν σε θέση και μπόρεσαν να παρευρεθούν στην τελετή, οι οποίοι ήταν οι:

  • Ηλίας Κ. Μαγκλίνης, γιός του εκλιπόντος Δ/τη της αποστολής Ασμχου (Ι) Κων/νου Μαγκλίνη
  • Σμχος (ΡΝ) εα Νικόλαος Ζουμπογιώργος
  • Ασμχος (ΤΥΜ) εα Κωνσταντίνος Ζαρκωτός
  • Επγος (ΙΓΥ) εα Στέφανος Κρικιγιάννης
  • Ανθσγος (ΤΕΧ) εα Γεώργιος Αρβανίτης

ΠΑΣΥΒΕΤΑ-ΛΑΕΔ-2017

Ακολούθησε χαιρετισμός του Υπτχου (Ι) Θ. Λίγκρη, ο οποίος, εκφράζοντας πηγαία την συγκίνηση των στιγμών, εξήρε την προσφορά των Βετεράνων προς την Πατρίδα και τη συμβολή του Συνδέσμου στην προβολή του έργου, των αγώνων και των θυσιών αυτών που υπηρέτησαν στους κόλπους της Π.Α.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ευχάριστο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την ορχήστρα της Πολεμικής Αεροπορίας, που τόσο ευγενικά μας παραχώρησε και πάλι το ΓΕΑ, μαζί με καλό φαγητό που βοήθησαν να δημιουργηθεί μία εορταστική ατμόσφαιρα και να γίνει η βραδιά αξέχαστη για τους 152 συμμετέχοντες.

Το ΔΣ εύχεται σε όλους καλές γιορτές και ευτυχισμένο το Νέο Έτος και σας περιμένει το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018 στις 11:30πμ για την Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίττας του ΠΑΣΥΒΕΤΑ, που θα γίνει στην Αίθουσα του Αεροδικείου στην οδό Δημ. Σούτσου 40 στους Αμπελοκήπους.

Γραμματεία ΠΑΣΥΒΕΤΑ                                   Πρόεδρος

Γ. Βουτσινάς                                                       Δ. Λαζάρου

Γιος Βετεράνου ΠΑ                                          Υπτχος (Ι) εα