Η ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΤΩΝ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (ΠΑ.ΣΥ.ΒΕΤ.Α) ΣΕ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ «ΜΟΙΡΩΝ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ»

Σύμφωνα με το καταστατικό του ΠΑΣΥΒΕΤΑ, ο Σύνδεσμος διοργανώνει κάθε Νοέμβριο πανηγυρική συνεστίαση σε ανάμνηση της επιστροφής στην απελευθερωθείσα από τους Γερμανούς Πατρίδα μας, των πολεμικών Μονάδων της Αεροπορίας, 335 Μ.Δ/Β, 336 Μ.Δ/Β και της 13ης Μ.Ε/Β, από την Μέση Ανατολή, που έγινε στις 14 Νοεμβρίου του 1944.

Έτσι και φέτος, οι Βετεράνοι μας συναντήθηκαν στην αίθουσα Τερψιχόρη της ΛΑΕΔ την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΑ Υπτχος (Ι) Θεόδωρος Λίγκρης, διευθυντής Α΄ Κλάδου του ΓΕΑ, ο τέως Υπουργός και γιός Βετεράνου της Π.Α. Πέτρος Δούκας, ο Πρόεδρος της ΕΑΑΑ Υπτχος (Ι) εα Σπυρίδων Καββούρης, ο Πρόεδρος του ΣΑΣ Σμχος εα Δημήτριος Φαλτάιτς, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΙΠΑ κα. Μιράντα Παπασταύρου, ο Πρόεδρος του ΟΣΜΑ Απτχος (Ι) εα Γεώργιος Γερούλης, ο επίτιμος Πρόεδρος του ΠΑΣΥΒΕΤΑ Βετεράνος του Β΄ΠΠ και της Κορέας, Απτχος (Ι) εα Γεώργιος Πλειώνης, ο επίτιμος ΔΑΥ Απτχος (Ι) εα Κωνσταντίνος Ιατρίδης, ο τέως πρόεδρος της Επιτροπής Διερευνήσεως Αεροπορικών Ατυχημάτων Ασμχος (Ι) εα Ακριβός Τσολάκης πολλά μέλη και φίλοι των Βετεράνων της Π.Α, και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΣΥΒΕΤΑ.

Ειδικά στην φετινή μας εκδήλωση, ο Σύνδεσμος αποφάσισε να τιμήσει τους Βετεράνους της Π.Α. που τα έτη 1960-61 υπό την σημαία του Ο.Η.Ε. βοήθησαν στην περισυλλογή και τον επαναπατρισμό των Ελλήνων και άλλων Ευρωπαίων κατοίκων του Κονγκό από την σφαδαζόμενη από τον αιματηρό εμφύλιο στην μακρινή αυτή Αφρικανική χώρα, πετώντας πάνω από αδιαπέραστη ζούγκλα και ποτάμια γεμάτα κροκόδειλους και ιπποπόταμους με υποτυπώδη βοηθήματα ναυσιπλοΐας και πρόχειρα αεροδρόμια προσέγγισης.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΒΕΤΑ Υπτχος (Ι) εα Δημήτριος Λαζάρου αναφέρθηκε εν συντομία στο ιστορικό της αποστολής και με την βοήθεια του εκπροσώπου του ΑΓΕΑ τίμησε τους λίγους Βετεράνους της αποστολής του Κονγκό που ήταν σε θέση και μπόρεσαν να παρευρεθούν στην τελετή, οι οποίοι ήσαν οι:

Untitled1

  • Ηλ. Μαγκλίνης, γιός του εκλιπόντος Δ/τη της αποστολής Ασμχου (ΙΓΥ) Κ. Μαγκλίνη
  • Σμχος εα Νικόλαος Ζουμπογιώργος
  • Ασμχος εα Κωνσταντίνος Ζαρκωτός
  • Επγος εα Στέφανος Κρικιγιάννης
  • Ανθγος εα Γεώργιος Αρβανίτης

Ακολούθησε χαιρετισμός του Υπτχου (Ι) Θ. Λίγκρη, ο οποίος εξήρε την προσφορά των Βετεράνων προς την Πατρίδα και τη συμβολή του Συνδέσμου στην προβολή του έργου, των αγώνων και των θυσιών αυτών που υπηρέτησαν στους κόλπους της Π.Α.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ευχάριστο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την ορχήστρα της Πολεμικής Αεροπορίας, που τόσο ευγενικά μας παραχώρησε και πάλι το ΓΕΑ, μαζί με καλό φαγητό που βοήθησαν να δημιουργηθεί μία εορταστική ατμόσφαιρα και να γίνει η βραδιά αξέχαστη για τους 152 συμμετέχοντες.

Το ΔΣ εύχεται σε όλους καλές γιορτές και ευτυχισμένο το Νέο Έτος και σας περιμένει το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018 στις 11:30πμ για την Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του ΠΑΣΥΒΕΤΑ, που θα γίνει στην Αίθουσα του Αεροδικείου στην οδό Δημ. Σούτσου 40 στους Αμπελοκήπους.

Γραμματεία ΠΑΣΥΒΕΤΑ                                   Πρόεδρος

Γ. Βουτσινάς                                                       Δ. Λαζάρου

Γιος Βετεράνου                                                 Υπτχος (Ι) εα