Ημερίδα Ιστορίας Α/Φ και Μέσων της Π.Α.

Helldiver, ένα “ξεχασμένο” αεροσκάφος.

Αγαπητά Μέλη και Φίλοι του ΠΑ.ΣΥ.ΒΕΤ.Α.,

Στις 20 Μαρτίουν 2017 στα γραφεία του Συνδέσμου μας, ο Επγος (ΤΗ) Γ. Γκελντής Δ/τής το Μουσείου της Πολεμικής Αεροπορίας, μίλησε σε ένα εκλεκτό ακροατήριο Βετεράνων Αεροπόρων και Φίλων του ΠΑΣΥΒΕΤΑ για το HELLDIVER, ένα”ξεχασμένο” αεροσκάφος με σημαντική και καίρια δράση στην τελευταία φάση του Εμφυλίου το 1949.

Την θαυμάσια αυτή ομιλία -το σχετικό ντοκουμέντο της εισήγησης του Επγού (ΤΗ) Γ. Γκελντή σε μορφή αρχείου ppt, μετά από άδεια του, θα αναρτηθεί σύντομα στην σελίδα του ΠΑ.ΣΥ.ΒΕΤ.Α, κτήμα πιά σε όλους όσους ενδιαφέρονται γιά την Ιστορία της Π.Α., πράξη την οποία χαιρετίζουμε με τα πλέον θερμά συγχαρητήρια  και η οποία ελπίζουμε ότι θα βρεί άξιους μιμητές και στο μέλλον – συμπλήρωσε ο Μηχανικός του Μουσείου Π.Α. Κος Μυλωνάς παραθέτοντας τεχνικά στοιχεία και πληροφορίες γιά το Α/Φ και με προσωπικές τους αναμνήσεις οι Απτχος (Ι) εα Ηρ. Ναούμ και Ταξχος (Ι)εα Νικ. Παγώνης. Επισυναπτόμενα,  αρκετό και άψογο φωτογραφικό υλικό από την Ημερίδα, προσφορά του καλού φίλου του Συνδέσμου Βασ. Κατηνιώτη τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.

Η Ημερίδα έκλεισε με μικρό μπουφέ, καφέ και αναψυκτικά και πολλές συζητήσεις μεταξύ των παρόντων και με ενδεικτικές παρουσίες τους Επγό (Δ) Δρ. Αλέξιο Καρυτινό, Ιστορικό, Ερευνητή και Συγγραφέα από το Μουσείο Ιστορίας Π.Α., τον Σμγό Δημ. Βογιατζή επίσης Ιστορικό, Ερευνητή και Συγγραφέα του Μουσείου Π.Α., τον Μηχανικό του Μουσείου Π.Α. και Ερευνητή Κο Μυλωνά και άλλους.

Εκ της Γραμματείας