Ημερίδα Ιστορίας – Αναμνήσεις Πολεμικής & Ειρηνικής Περιόδου

«Ιστορία του Ελληνικού Ακροβατικού Σμήνους την περίοδο 1957 – 1965».

Την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011 στα γραφεία του Συνδέσμου έγινε η φετινή Ημερίδα «Αναμνήσεις Πολεμικής και Ειρηνικής περιόδου». Στην κατάμεστη αίθουσα των Βετεράνων, ήταν παρόντες 35 Μέλη και Φίλοι του Συνδέσου,, ο Υπτχος (Ι) ε.α. Ηλίας Τσαμουσόπουλος αρχηγός του Ακροτίμ την περίοδο 1957 – 1961 μίλησε για την «Ιστορία του Ελληνικού Ακροβατικού Σμήνους την περίοδο 1957 – 1965».

Ο ομιλητής εξιστόρησε παραστατικά με πολλές φωτογραφίες και  με αρκετά στιγμιότυπα την πορεία του σμήνους που μετέπειτα ονομάστηκε «Ελληνική Φλόγα» με τα θρυλικά αεριωθούμενα F-86 E Sabre και τα άξια πληρώματα τους που τίμησαν την Πολεμική μας Αεροπορία τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό παίρνοντας μέρος σε σειρά αεροπορικών επιδείξεων και συνέβαλαν τόσο πολύ στην διάδοση του αεροπορικού πνεύματος και στην διαφήμιση της αεροπορίας μας.

Προηγήθηκε ομιλία του Ασμχου (ΤΥΤ) ε.α. Κων. Ρώτα με θέμα «Κίνδυνοι Κινητού Τηλεφώνου». Και οι δύο ομιλίες έγιναν με τη βοήθεια σειράς παραστατικών διαφανειών και φωτογραφιών με τη βοήθεια Η/Υ. Η εκδήλωση έκλισε με αναμνηστικές φωτογραφίες των μελών των ακροβατικών σμηνών που ήταν  παρόντες και με μία μικρή δεξίωση μέσα σε ζεστή συναδελφική ατμόσφαιρα.

Για τον Σύνδεσμο

Γιάγκος Βουτσινάς

Γεν. Γραμματέας