Επίσκεψη ΠΑ.ΣΥ.ΒΕΤ.Α στο Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών

Στις 8 Απριλίου 2016, ο ΠΑ.ΣΥ.ΒΕΤ.Α πραγματοποίησε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών, στην Α/Β Ελευσίνας.

Με σύμμαχο έναν θαυμάσιο καιρό, η επίσκεψη των Βετεράνων της Π.Α. ξεκίνησε με την ζεστή και φιλόξενη υποδοχή τους από τον Διοικητή του ΚΕΑ Σμχο (ΜΑ) Γεώργιο Καραδήμα, το Υποδ/τή Σμχο (ΜΑ) Δημήτριο Μποζίνο και το επιτελείο του.

Ο καφές, τα βουτήματα αλλά και η χαλαρή ατμόσφαιρα, έδωσαν την ευκαιρία τόσο στους Αξιωματικούς της Μονάδας όσο και στους Βετεράνου, να γνωριστούν μεταξύ τους και κάποιοι όπως ο Σμχος εα Δ. Δήμου, να θυμηθούν και να ανταλλάξουν κάποιες από τις αναμνήσεις τους από το πέρασμά τους στο παρελθόν. Τόσο ο Δ/της όσο και ο Υποδ/τής, είναι άξιωματικοί που πραγματικά προέρχονται από τα σπλάχνα της Αεροπορίας, μιάς και οι Πατεράδες τους υπήρξαν σημαντικά στελέχη του Όπλου και τους οποίους πλείστοι από τους Βετεράνους ήξεραν μέσα από τις παράλληλες πορείες τους στο παρελθόν.

Η ενημέρωση που ακολούθησε, άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων και έδωσε την ευκαιρία στους Βετεράνους να διαπιστώσουν γιά άλλη μία φορά ότι οι Νέες Γενιές παραμένουν πιστές στις Αξίες και τα Ιδανικά της Πολεμικής μας Αεροπορίας, παρά τις δύσκολες στιγμές που περνά η Πατρίδα μας και κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες παραγωγής έργου.

Τέλος, η ουσιαστική ξενάγηση στους τόπους παραγωγής έργου, επιβεβαίωσε την θετική άποψη που είχε σχηματισθεί τόσο γιά τις νέες εγκαταστάσεις όσο και γιά την οργάνωση του συνόλου των εργασιών και του έργου που επιτελείται αυτόν τον καιρό στο αναδιοργανωμένο πλέον ΚΕΑ.

Σημείο αναφοράς σύμφωνα και προς τον Δ/ντή Σχεδιασμού του ΚΕΑ αλλά και σημαντική παρακαταθήκη γιά το μέλλον, υπήρξε η διαπίστωση της παραγωγής προτύπων – σχεδίων – κατασκευών και πιστοποιήσεων που τελικά αποτυπώνουν την βαθύτερη και ιστορική σχέση του ΚΕΑ με την παραγωγή απαρτίων, μερών, τμημάτων, δομικών ανακατασκευών, ολοκληρωμένων συντηρήσεων τουρμπομηχανών, ειδικών μηχανημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και του προγράμματος παραγωγής του περίφημου ΠΗΓΑΣΟΣ Ι και ΙΙ.

Η ανταλλαγή των αναμνηστικών μεταξύ του Προέδρου του ΠΑ.ΣΥ.ΒΕΤ.Α Υπτχου (Ι) εα Δημητρίου Λαζάρου και του Δ/τού του ΚΕΑ Σμχου (ΜΑ) Γεωργίου Καραδήμα, συνοδεύτηκε από τους σύντομους αλλά θερμούς και πηγαίους λόγους τους και ολοκληρώθηκε με την λητή προσφώνηση και προσφορά βιβλίων γιά την Βιβλιοθήκη της Μονάδας από το εξαίρετο Μέλος του ΠΑ.ΣΥ.ΒΕΤ.Α Ναύαρχο εα Μάρκο Μάστρακα.

Θα πρέπει να σημειωθεί και να καταγραφεί ένα ιδιαίτερο ιστορικό γεγονός: στον υπαίθριο χώρο υπάρχουν 2 αεροσκάφη με τους σειριακούς αριθμούς τους, τα οποία αναγνωρίσθηκαν από τα μέλη μας Τξχους (Ι) εα Χαρίλαο Τσέρτο και Νικόλαο Παγώνη ως αυτά με τα οποία είχαν την δική τους πτητική εμπειρία, τα log books των α/φων μπορούν να “διηγηθούν” αυτό το πέρασμά τους και οι αναμνηστικές φωτογραφίες του σήμερα, είναι ένα ιστορικό πλέον, δεδομένο.

Μιά σκιά όμως βάρυνε την σημαντική αυτή επίσκεψη: ο εξ ατυχήματος τραυματισμός του δραστήριου Ειδικού Γραμματέα του ΠΑ.ΣΥ.ΒΕΤ.Α Σμχου εα Αχιλλέα Αυδή. Το συμπτωματικό της εγγύτητας στο 251 ΓΝΑ, ύπήρξε -εκ του αποτελέσματος και της φροντίδας με την οποίαν έστερξε το νοσηλευτικό προσωπικό του- καθοριστικό.

Ευχαριστούμε θερμά το Προσωπικό του 251 ΓΝΑ γιά τις αμέριστες φροντίδες του και ευχόμαστε από βάθους καρδιάς στον Σμχο Αχιλλέα Αυδή, γρήγορα να επανέλθει στις επάλξεις του Συνδέσμου μας, υγιής και δυνατός, γιά να συνεχίσει το έργο του.

Εκ της Γραμματείας του Συνδέσμου.

Επισυνάπτονται φωτογραφίες από την επίσκεψη των Μελών του ΠΑ.ΣΥ.ΒΕΤ.Α στο Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών.