ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ – ΜΑΪΟΣ 2016

Ο Υπτχος (Ι) εα Δ. Λαζάρου και Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΠΑ.ΣΥ.ΒΕΤ.Α δείνει το βραβείο στον μαθητή Γ. Μποζιονέλο

Ο Υπτχος (Ι) εα Δ. Λαζάρου και Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΠΑ.ΣΥ.ΒΕΤ.Α
δίνει το βραβείο στον μαθητή Γ. Μποζιονέλο

Τα Μέλη του ΠΑΣΥΒΕΤΑ στην αυλή της Μονής Λουκούς

Τα Μέλη του ΠΑΣΥΒΕΤΑ στην αυλή της Μονής Λουκούς

Στο κέντρο ο Δ/της της ΔΑΕ Υπτχος (Ι) Ι. Μανωλάκος, με τον Πρεσβευτή της Κορέας Young-Jip Han και τον Πρόεδρο του ΠΑΣΥΒΕΤΑ Υπτχο (Ι) εα Δ. Λαζάρου, με τους Βετεράνους του 13ου Σμήνους (από αριστερά): Σμχο εα Αλεξ. Παπαιωάνου, Σγο εα Γ. Λούτα, Υπστγο εα Θ. Φραγκογιάννη, Ασμχο εα Ακρ. Τσολάκη, Υπκο Ι. Δαλαμπίρα, Γεώργ. Μάμαλη και Σγο εα Π. Ζαφειρόπουλο

Στο κέντρο ο Δ/της της ΔΑΕ Υπτχος (Ι) Ι. Μανωλάκος, με τον Πρεσβευτή της Κορέας Young-Jip Han και τον Πρόεδρο του ΠΑΣΥΒΕΤΑ Υπτχο (Ι) εα Δ. Λαζάρου, με τους Βετεράνους του 13ου Σμήνους (από αριστερά): Σμχο εα Αλεξ. Παπαιωάνου, Σγο εα Γ. Λούτα, Υπστγο εα Θ. Φραγκογιάννη, Ασμχο εα Ακρ. Τσολάκη, Υπκο Ι. Δαλαμπίρα, Γεώργ. Μάμαλη και Σγο εα Π. Ζαφειρόπουλο

Ο  ΠΑ.ΣΥ.ΒΕΤ.Α  ΤΙΜΑ ΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΤΟ 1940 – 1941

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βετεράνων Αεροπορίας (ΠΑ.ΣΥ.ΒΕΤ.Α.), συνεχίζοντας τις δραστηριότητές του που σκοπό έχουν την προβολή των θυσιών και των αγώνων αυτών που υπηρέτησαν την Πατρίδα στις πολεμικές Μονάδες της Αεροπορίας, είχε στην διάρκεια του Μαΐου 2016 τις ακόλουθες δύο σημαντικές εκδηλώσεις.

Στις 13 Μαϊου 2016, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βετεράνων Αεροπορίας (ΠΑ.ΣΥ.ΒΕΤ.Α.) τίμησε και φέτος, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Άργους, στο ιστορικό κτήριο του οποίου μεταστεγάστηκε από την Α/Β Δεκέλειας, η Σχολή Αεροπορίας ως Εκπαιδευτικό Κέντρο Ιπταμένων (ΕΚΙ) στην διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, από το Νοέμβριο του 1940 έως τον Απρίλιο του 1941.

Στη διάρκεια της φετινής επίσκεψης του Συνδέσμου, έγινε η βράβευση της καλύτερης έκθεσης μαθητή της Στ΄ Δημοτικού με θέμα την Αεροπορία. Στην τελετή μίλησαν ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Πασπαλιάρης, και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Υπτχος (Ι) εα κ. Δημ. Λαζάρου. Ακολούθησε η ανάγνωση της έκθεσης του μαθητή Γιώργου Μποζιονέλου με τίτλο  «Τί σκέφτομαι όταν βλέπω ένα Αεροπλάνο». Το βραβείο στο νικητή, ένα ΤΑΒLΕΤ, έδωσε φέτος ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Υπτχος (Ι) εα Δημήτριος Λαζάρου.

Ακολούθησε παρουσίαση με την χρήση πολυμέσων και οπτικοακουστικού υλικού που είχαν προετοιμάσει οι μαθητές της Ε΄και Στ΄τάξης υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους κας Αμερικάνου με θέμα, τα μνημεία της πόλης του Άργους .

Κλείνοντας την τελετή ο Πρόεδρος του Συνδέσμου δώρισε στο 2° Δημοτικό Σχολείο εκ μέρους του ΠΑΣΥΒΕΤΑ μία πλήρη μικροφωνική εγκατάσταση, ο δε Σγος (ΤΥΜ) εα Γ. Λούτας Βετεράνος της Κορέας και μέλος του ΠΑ.ΣΥ.ΒΕΤ.Α, δώρησε για τη σχολική βιβλιοθήκη μία πλήρη σειρά της Εγκυκλοπαίδειας Πάπυρος-Λαρούς-Μπριτάνικα.

Στο συνημμένο αρχείο, μπορείτε να διαβασετε την βραβευμένη έκθεση.Τι-σκέφτομαι-όταν-βλέπω-ένα-αεροπλάνο

Στην συνέχεια, οι Βετεράνοι του Συνδέσμου επισκέφθηκαν την θαυμάσια παραλία του Άστρους με το αξιόλογο Κάστρο να δεσπόζει στην κορυφή του παρακείμενου λόφου, όπου γευμάτισαν και ξεκουράστηκαν κοντά στη θάλασσα. Στο δρόμο της επιστροφής οι Βετεράνοι επισκέφτηκαν την ξακουστή Μονή Λουκούς η οποία και γειτνιάζει με την περίφημη έπαυλη του Ηρώδη του Αττικού , όπου τους ξενάγησαν οι Μοναχές και τους προσέφεραν τον πατροπαράδοτο καφέ και λουκούμι.

 

ΟΙ ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 61 ΧΡΟΝΙΑ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ 13ου ΣΜΗΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΚΟΡΕΑ

Το Σάββατο 28 Μαΐου 2016, πραγματοποιήθηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Βετεράνων Αεροπορίας (ΠΑ.ΣΥ.ΒΕΤ.Α), στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας στο Τατόι, παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, Υπτχου (Ι) Ιωάννη Μανωλάκου, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των πεσόντων Αεροπόρων του 13ου Σμήνους στην Κορέα, την περίοδο 1950-1953.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρέσβυς της Δημοκρατίας της Κορέας, κ. ΗΑΝ Young-Jip, Ανώτατοι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, αντιπροσωπείες Αξιωματικών και Υπαξιωματικών των Μονάδων της Α/Β Δεκέλειας, εκπρόσωποι

Ενώσεων Αποστράτων και Συλλόγων, καθώς και μαθητές της Σχολής Iκάρων και της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας.

Μετά την ανάγνωση του Ιστορικού του 13ου Σμήνους από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Υπτχο (Ι) εα Δημήτριο Λαζάρου, και του Προσκλητηρίου των Πεσόντων από τον Αντιπρόεδρο του ΔΣ Σγο (Ι) εα Π. Ζαφειρόπουλο, ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων.

Στεφάνια κατέθεσαν: η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΙΠΑ κα. Παπασταύρου, ο Αντιπρόεδρος της ΑΑΚΕ Υπτχος(Ι) εα Η. Ναούμ, ο Πρόεδρος του ΣΑΣΙ Απτχος(Ι) εα κ. Γεωργούσης, ο εκπρόσωπος του ΔΣ του ΣΑΣ Σμχος εα κ. Μαρόλης, ο εκπρόσωπος του ΔΣ της ΕΑΑΑ Σμχος εα κ. Πλατάνας, ο Αντιπρόεδρος του Π.Σ.Π.Πολ.Κορέας Σγος εα κ. Λούτας, ο Βετεράνος του ΠΑΣΥΒΕΤΑ Ασμχος(Ι) εα Α Τσολάκης, ο Πρέσβυς της Κορέας κ. Young Jip Han, και ο εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΑ Υπτχος (Ι) Ι. Μανωλάκος.

Παρόντες στην τελετή ήταν οι Βετεράνοι του 13ου Σμήνους : Σμχος (Ρ) εα Ιωάννης Κατζαγιαννάκης, Σμχος (ΤΥΕ) εα Αλέξιος Παπαιωάννου, Ασμχος (Ι) εα Ακριβός Τσολάκης, Σγος (Ι) εα Πούλιος Ζαφειρόπουλος, Σγος (ΤΥΜ) εα Γεώργιος Λούτας και ο υπ/κος Ιωάννης Δαλαμπίρας.

Μετά το πέρας της τελετής ακολούθησε γεύμα στη λέσχη Αξιωματικών της 123ΠΤΕ για να γιορταστεί η 61η επέτειος της επιστροφής του 13ου Σμήνους από την Κορέα, που έγινε στις 23 Μαΐου 1955.

Για όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μας που κύριο σκοπό έχουν την διατήρηση άσβεστης της μνήμης των αγώνων και θυσιών αυτών ποου υπηρέτησαν την Πολεμική μας Αεροπορία σε Πόλεμο και Ειρήνη αλλά και την ιστορική καταγραφή τους καλούνται να πλαισιώσουν ενεργά τον ΠΑ.ΣΥ.ΒΕΤ.Α και να ενγραφούν ως μέλη του. Θυμίζουμε ότι στον Σύνδεσμο πέραν των Βετεράνων, γίνονται δεκτοί ως τακτικά μέλη οι ε.α. ιπτάμενοι και μη, Αξιωματικοί της Π.Α. οποιασδήποτε ειδικότητας μετά από συνεχή, πραγματική υπηρεσία 25 ετών κατά την ειρηνική περίοδο, από τα οποία 5 τουλάχιστον χρόνια σε πολεμικές Μονάδες.

Λόγω των θερινών διακοπών τους μήνες Ιούνιο και Σεπτέμβριο τα γραφεία μας θα είναι ανοικτά μόνο κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 10:30 έως τις 13:30. Τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο τα γραφεία μας θα παραμείνουν κλειστά.

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βετεράνων Αεροπορίας έχει έδρα στον 3ο όροφο της οδού Δημ. Σούτσου 40 ΤΚ 115-21 στους Αμπελοκήπους τηλ 210 6422730 ηλεκτρονική διεύθυνση www.pasybeta.gr και e-mail pasybeta@gmail.com

Από την Γραμματεία του ΠΑ.ΣΥ.ΒΕΤ.Α.